PANHELLEN SPORTFOOD

LUXUSHOTELEK KONYHATECHNIKÁJA ÉS SPORTTÁPLÁLKOZÁSI SZAKÉRTELEM TALÁLKOZÁSA
 
FUNKCIONÁLIS ÉLVEZET
 
A PANHELLEN SPORTFOOD egy sporttáplálkozási szakértő dietetikus és egy ötcsillagos szállodalánc mesterséfje által megalkotott, 4 étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora) biztosító menü sportolók, sportos életmódot folytatók számára. Nem fogyókúrás, terápiás vagy versenydiétás étrend, hanem egy általános sportos / egészséges napi ételösszeállítás, ahol a funkcionalitás (optimális fehérje / szénhidrát / zsír arány), valamint a rendkívül magas minőségű alapanyagok és konyhatechnológiák mellett nagy hangsúlyt kap a gasztronómiai élvezet és az ízléses tálalás.
 
VÁLTOZATOSSÁG
 
Az étlapok és receptek összeállításánál lényeges szempont volt az alapanyagban, ízben, színben és formában egyaránt megnyilvánuló változatosság. Nincsenek gyakran visszatérő ételek, sablonos fűszerezés, így a legkülönfélébb ízlésvilágnak is megfelelnek a menük. Mindemellett nagy hangsúlyt kap a jóízű, ugyanakkor valóban kiegyensúlyozott táplálkozás. A menükben egyaránt megtalálhatók az újszerű, reform alapanyagok, superfoodok, de a megszokott ízvilágról, hozzávalókról sem kell lemondanunk.
 
SPORTEMBEREKNEK TERVEZVE
 
A PANHELLEN SPORTFOOD célcsoportja elsősorban azon (leginkább hobbi- és amatőr) sportolók, akik hetente több alkalommal edzenek, mindamellett étkezésükre is oda szeretnének figyelni. Az energia- és tápanyagtartalom is ennek megfelelő: a menük ételei magas rost- és fehérjetartalmúak, nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, kevés zsiradék felhasználásával, magas minőségű alapanyagokból készülnek. Viszont éppen ezért fogyaszthatják azok is, akik pusztán egészségesen szeretnének étkezni, de fontos számukra, hogy ételeik finomak legyenek és kényelmesen hozzájuthassanak.
 
 
A SPORTTÁPLÁLKOZÁSI SZAKÉRTŐ ÉS A MESTERSÉF TALÁLKOZÁSA
 
Gyakran kényszerülünk választani egészséges és finom között. De képzelj el egy ötcsillagos luxushotelt, ahol sportdietetikus receptjei alapján készít gasztronómiai remekműveket a mesterséf. És most képzeld el, hogy ezek a tökéletesen komponált, művészien tálalt ételköltemények házhoz mennek. IGEN, pontosan úgy fog kinézni, mint a luxusétterem tányérján. És NEM műanyag dobozban, hanem különleges, Angliából érkező, cukornádból készített tálakban érkezik. Nincs „dobozíz”, helyette ugyanazt az élményt kapod, mintha étteremben ennél.
 
KIVÉTELESEN FRISS ÉTELEK
 
A szokásostól eltérően az ételek nem előző nap készülnek és kerülnek lefagyasztásra, hanem a kiszállítás napján. A séfek hajnalban kezdik a főzést, sütést, hogy reggel 8 órára készen legyenek a menük, és a YOLO FOODPORN saját futárai viszik házhoz azonnal a friss ételeket. A tízórait rendelők 10:00-ig, a többiek 12:00-ig megkapják napi menüjüket. Az ételek tökéletes minőségét fagyasztás nélküli speciális hősokkolási eljárással* biztosítjuk.
 
 A PANHELLEN ÉS A YOLO FOODPORN SZÖVETSÉGE
 
Ismerd meg az embereket, akik az ételed mögött állnak:
 
 
A Panhellen sporttáplálkozási szakértelmének és a YOLO FoodPorn luxushotelekben szerzett mesterséf tapasztalatának gyümölcseként született meg Magyarország első gourmet sportmenüje, a PANHELLEN SPORTFOOD.
 
A menüket a Panhellen Magyarország vezető sporttáplálkozási szakértője, Szarka Dorottya tervezi, aki a Semmelweis Egyetemen szerzett dietetikus diploma után a sporttáplálkozásra szakosodva folytatta tanulmányait. Az elméleti szakemberekkel ellentétben rengeteg személyes tapasztalatot szerzett mind gyakorló dietetkusként, mind versenysportolóként. Évekig versenyszerűen atletizált, vívott és futballozott, majd aerobik oktatói diplomát szerzett. Szenvedélye a funkcionális gasztronómia. A Panhellen alapvető irányelveinek megfelelően Dorottya munkáját a hitelességre, bizonyított tudományos tényekre alapozott információközlés, valamint az egészséges, ugyanakkor élvezetes étkezés iránti elkötelezettség fémjelzi. A Panhellen sport dietetikusaként folyamatosan készít speciális étrendeket élsportolók részére.
 
A mesterszakács Kiss Gábor, a YOLO FOODPORN alapítója, a gourmet gasztronómia egyik kiemelkedő alakja. 20 éves szakmai pályafutása alatt számos ötcsillagos szálloda konyháját vezette, köztük az ausztriai Panhans Grand Hotel, valamint a RIXOS luxus hotellánc moszkvai és kijevi szállodája. Ezen felül a kijevi magyar nagykövetség séfje volt, majd hazatérve létrehozta Magyarország első gourmet étel-házhozszállító cégét. Kiemelten fontosnak tartja, hogy ne csak az ételek íze és alapanyagai tükrözzék a legmagasabb minőséget, hanem a kinézetük is. Gábor kifinomult ízlése és nemzetközi mesterszakács tapasztalatai révén a PANHELLEN SPORTFOOD ételeit az orosz, a norvég, a francia, a spanyol és természetesen a magyar konyha ízvilága teszi színessé.
 
 
 
 
*Hősokkolási eljárás: Az ételeket főzés után gyorshűtéssel (ún. hősokkolás) 2°C-ra hűtjük és zárt hűtőláncon keresztül ezen a hőmérsékleten szállítjuk házhoz. Ez a technológia megfelel a HACCP minőség-ellenőrzési rendszer követelményeinek, ugyanakkor ételeink zamata is teljes mértékben megmarad.