ALGA+

MICROALGA COMPLEX SUPERFOOD
ORGANIKUS SPIRULINA ÉS ORGANIKUS CHLORELLA ALGA PORT TARTALMAZÓ KÉSZÍTMÉNY (120 DB)
Értékes vitamin és ásványi anyag forrás
Tápanyag forrás, vegán fehérje pótlás
Energianövelés, indirekt teljesítményfokozás
Anabolikus folyamatok segítése
Testsúly-csökkentés
Szépségápolás
3 740 Ft
(2 945 Ft + ÁFA)
Telefonos rendelés: 
56 CREDIT PONT ehhez a termékhez
Minden vásárlásod után pontokat kapsz, melyeket levásárolhatsz. 1 pont értéke 1 ForintRészletek

SZÁLLÍTÁS 1 NAPON BELÜL AKÁR INGYEN

10.000 Ft felett ingyenes házhozszállítás, alatta 990 Ft a szállítási díj. A 16:30 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk.
(A 16:30 óra utániakat 1-2 munkanapon belül.) A szállítási feltételek Magyarország területén belül érvényesek.

Természetes vitamin-, ásványi anyag- és vegán fehérje forrás
 
A kivételes tulajdonságaiknak köszönhetően szupertápanyagoknak is nevezett algák emberi fogyasztása alkalmas növények. Élelmiszereink közül az algák (kiemelve a Spirulinát és a Chlorellát) rendelkeznek (grammonként) a legmagasabb ásványianyag-, vitamin- és tápanyagtartalommal. Mindezen, a szervezet számára létfontosságú, nélkülözhetetlen mikro- és makrotápanyagot természetes, jól hasznosuló és könnyen felszívódó formában tartalmazzák. A Spirulina és a Chlorella alga együttes fogyasztásával jobb eredményt érhetünk el, mintha csupán az egyiket használnánk, mert egyedi hatásmechanizmusaik összeadódása révén nagyobb mértékben járulhatunk hozzá az egészség, a szépség és az energia fokozásához, illetve fenntartásához. A PANHELLEN ALGA+ MICROALGA COMPLEX SUPERFOOD magas dózisban, fele-fele arányban tartalmaz organikus Spirulina és organikus Chlorella alga őrleményt.
 
„A Panhellen Alga+ energikusabbá tesz.”
Hamlin Dorothy
junior úszó, uszonyos úszó
 
Protein-tartalmuknál fogva kiváló fehérjeforrásként lehetnek jelen a szigorú vegetáriánus vagy vegán táplálkozásban. Az algák kiválóan hasznosuló B-vitamint, vasat, magnéziumot, kalciumot, cinket, szelént, káliumot tartalmaznak, de megtalálható bennük számos fontosabb antioxidáns anyag (pl. alfa- és béta-karotin, lutein, zeaxantin, fikocianin). A Spirulina és a Chlorella algák közvetetten hozzájárulhatunk a teljesítményfokozáshoz, a fáradtság csökkentéséhez és a kimerülés késleltetéséhez, valamint az anabolikus folyamatok támogatásához. Jelentős szerepük lehet az egészség és szépség (haj, bőr, körmök) megőrzésében, a fogyókúrában, valamint prebiotikus hatással rendelkeznek.
ALGA+
 
A kivételes tulajdonságaiknak köszönhetően szupertápanyagoknak is nevezett algák emberi fogyasztása alkalmas növények. Magas vitamin-, ásványianyag-tartalmukat és tápértéküket felismerve egyes kultúrákban évszázadok óta előszeretettel fogyasztják egészségmegőrzés céljából. Bár az algák tápértéke függ a külső körülményektől (származási hely, a víz és a tápoldat minősége stb.), magas fehérje, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt terjedt el széleskörű használatuk.
 
A két alga típus együttes használata
 
A Spirulina és a Chlorella alga együttes fogyasztásával jobb eredményt érhetünk el, mintha csupán az egyiket használnánk, mert bár számos hasonló tulajdonsággal bírnak, egyedi hatásmechanizmusaik összeadódása révén nagyobb mértékben járulhatunk hozzá az egészség, a szépség és az energia fokozásához, illetve fenntartásához. A PANHELLEN ALGA+ MICROALGA COMPLEX SUPERFOOD magas dózisban, fele-fele arányban tartalmaz organikus Spirulina és organikus Chlorella alga őrleményt.
 
Vegán fehérje forrás
 
Protein-tartalmuknál fogva kiváló fehérjeforrásként lehetnek jelen a szigorú vegetáriánus vagy vegán táplálkozásban. Aminosav-összetételüket tekintve nem komplettek; a Spirulinában a metionin és a lizin, a Chlorellában a metionin mennyisége elégtelen. Ezt az apró hiányosságot szem előtt tartva azonban kiváló kiegészítője lehet az állati eredetű termékektől mentes életvitelnek.
 
Természetes vitamin-, ásványianyag- és tápanyagforrás
 
A kutatási eredmények alapján elmondható, hogy élelmiszereink közül az algák (kiemelve a Spirulinát és a Chlorellát) rendelkeznek (grammonként) a legmagasabb ásványianyag-, vitamin- és tápanyagtartalommal. Mindezen, a szervezet számára létfontosságú, nélkülözhetetlen mikro- és makrotápanyagot természetes, jól hasznosuló és könnyen felszívódó formában tartalmazzák.
 
Energianövelés, egészség-megőrzés, szépségápolás
 
Kiváló B-vitamin-forrásnak tekinthetők, mely vitamincsoport szabályozza a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét (így az energiatermelést), illetve az idegrendszer megfelelő működéséhez, továbbá a bőr, a szem és a haj egészségéhez is hozzájárul. Az algák kiválóan hasznosuló vasat, magnéziumot, kalciumot, cinket, szelént, káliumot tartalmaznak, de megtalálható bennük számos fontosabb színanyag (karotinoid vegyületek) is. A karotinoidok (pl. alfa- és béta-karotin, lutein, zeaxantin, fikocianin) antioxidáns hatásuknál fogva hozzájárulhatnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, az allergiakezeléshez, a vérképzéshez, az edzés utáni regenerációhoz, a sérülések, sebek gyógyításának gyorsításához, valamint a gyulladáscsökkentéshez és a szürkehályog kialakulásának kockázatcsökkentéséhez.
 
Indirekt teljesítményfokozás, anabolikus folyamatok segítése
 
Az algák használatával közvetlenül (direkt módon) nem növelhető a sportbeli teljesítőképesség, de a Spirulina és a Chlorella algák számos pozitív hatása révén közvetetten hozzájárulhatunk a teljesítményfokozáshoz, a fáradtság csökkentéséhez és a kimerülés késleltetéséhez. A vérképzésben betöltött szerepük révén fokozzák a vörösvérsejtek termelődését. Mindez a javuló szöveti oxigénellátásban és fokozott anyagcserében mutatkozik meg, melyeknek nagy szerepe lehet az anabolikus folyamatokban.
 
Fogyókúra, fogyás támogatása
 
Az elhízás fő oka az endokrin rendszer helytelen táplálkozási egyensúlyzavarból eredő nem megfelelő működése. Az ennek hatására kialakuló szénhidrát éhség csökkenthető a kiegyensúlyozott Spirulina – Chlorella alga formulában megtalálható mikrotápanyagok rendszeres bevitele útján. A táplálkozási egyensúlyzavar helyreállítása mellett a Spirulina alga az által is hozzájárulhat a fogyáshoz, a testzsír csökkentéséhez, hogy GLA-t juttat a szervezetbe. A GLA egy esszenciális zsírsav, ami segíti a vércukor és az inzulin szabályozását. A Spirulina a GLA által hozzájárul az egyenletesebb vércukor szint kialakításához, aminek hatására az éhségérzet később jelentkezik. Ezen kívül a Spirulina fehérjetartalma révén késlelteti a hipoglikémiás éhségérzetet.
 
Prebiotikus hatás
 
A Spirulináról számos tanulmány bizonyította, hogy prebiotikumokra jellemző tulajdonságokat mutat. (A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, melyek a vastagbélben elősegítik a jótékony hatású probiotikumok szaporodását, működését.) Prebiotikus hatásánál fogva a Spriulina segíthet az egészséges bélflóra fenntartásában, ezzel ugyancsak hozzájárulva az immunrendszer erősítéséhez.
 
HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:
 
A PANHELLEN ALGA+ MICROALGA COMPLEX SUPERFOOD aktív hatóanyagai – a Spirulina és a Chlorella alga – az alábbiakhoz járulhatnak hozzá:
 • erős antioxidáns hatásuknál fogva az egészségmegőrzés támogatása, az immunrendszer stimulálása
 • a regeneráció fokozása, gyorsítása
 • a sebgyógyulás segítése
 • a vérképzés támogatása
 • vegán étrendben fehérje-, vas- és B12-vitamin pótlás
 • magas többszörösen telítetlen zsírsav-tartalmuknál fogva az Omega-3 zsírsavak pótlása
 • indirekt teljesítményfokozás
 • a megfelelő bélflóra fenntartása
 • a koleszterinszint csökkentése
 • magnézium- és kalciumtartalmuknak köszönhetően a csontok, fogak egészségének és az izmok megfelelő ingerületvezetésének támogatása
 • a szürkehályog kialakulásának megelőzése és kezelésének segítése
 • a salaktalanító kúrák sikerességének támogatása
 
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:
 
Alga készítmények esetén rendkívül fontos a beszerzési forrás megbízhatósága. Nagyon kell vigyázni, hogy az alga tiszta vízből származzon, mert ez a növény mindent szennyeződést magába szippant, igazi „bio szennyvíztisztító”. Emellett javasolt a Spirulina és a Chlorella alga együttes fogyasztása, mivel egyedi hatásmechanizmusaik összeadódása révén együttesen jobb eredmények érhetők el, mintha csak az egyiket vagy a másikat fogyasztanánk. A PANHELLEN ALGA+ MICROALGA COMPLEX SUPERFOOD termék ellenőrzött forrásból származó organikus Spirulina és Chlorella alga örleményt tartalmaz, magas dózisban, zselatin kapszulában.
 
A Spirulina kimagasló tulajdonságait bizonyítja az a tény is, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az 1978-as Egészségügyi Kongresszuson a Föld legértékesebb anyagának minősítette. Nagy mennyiségű és kiváló minőségű vitamin-, ásványi anyag-, nyomelem- és rosttartalma miatt a Spirulina és a Chlorella algákat szupertápanyagoknak nevezik.
 
Végül néhány érdekes információ az űrkutatás és a mikroalgák kapcsolatáról: Számos olyan gondolat támadt már tudósok fejében, hogy az algával meg lehetne oldani a világ élelmezésének problémáját és aztán irány az űr. Ez egyelőre várat magára, de tény, hogy nagyon ígéretes növényről van szó. Évtizedek óta folynak kutatások az USA-ban a NASA-nál és más országok hasonló szervezeteinél olyan, az algákon alapuló élelem és oxigén előállító rendszerek létrehozására, melyek segíthetnének az űrutazás során keletkező anyagcseretermékek összességét - a kilégzéskor a levegőbe kerülő széndioxidot is beleértve - újrafelhasználhatóvá tenni. A vizsgálatok kapcsán megjegyzik a szakértők, hogy kizárólagos élelemforrásként az alga, illetve egyetlen algafaj sem volna alkalmazható, ugyanakkor a táplálék jelentős részét fedezni lehetne velük, amit a bonyolultabb növényeknél gyorsabb növekedésük és jobb napenergia-felhasználásuk is indokolttá tesz. A földi élet születéséhez hasonló körülményekhez a legősibb, legegyszerűbb lények képesek legjobban alkalmazkodni, az űr lakhatóvá tétele ezért ma elképzelhetetlennek tűnik mikroalgák nélkül.
Hatóanyag 1 kapszulában:
   
NÉV
Mennyiség
NRV*
Spirulina por
250 mg
**
Klorella por
250 mg
**
     
*NRV: felnőttek számára javasolt napi bevitel
**: napi szükséglet nincs meghatározva
 
ÖSSZETEVŐK: spirulina por, klorella por, kapszula (zselatin), csomósodást gátló (mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát)
 
Mennyiség / doboz: 120 db kapszula
Nettó tömeg: 72,6 g
Származási hely: Anglia

Forgalmazó: Panhellen Magyarország Kft.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:
 
Napi ajánlott mennyiség: 4 kapszula étkezés közben vagy után, bő folyadékkal.
 
 
FIGYELMEZTETÉS: A megadott mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekektől elzárva tartandó. A termék fénytől védett, hűvös, száraz helyen, 5-25°C között tárolandó!

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELNEK