ULTRA WHEY PROTEIN (Banán split) 750g

HYDROLYSATE COMPLEX WITH PEPTOPRO®
90%-OS FEHÉRJETARTALMÚ TEJSAVÓ HIDROLIZÁTUM KOMPLEX, SZABADALMAZTATOTT PEPTOPRO® CSÚCS-HIDROLIZÁTUMMAL. (750g = 30 adag)
 
Szabadalmaztatott csúcshidrolizátum: a legjobban hasznosuló tejsavófehérje
90% tiszta fehérjetartalom a protein mátrixban
Cukor- és laktózmentes
Hatékony izomtömeg-növelés + testzsír-csökkentés támogatása
Gyorsabb izomépülés, kiemelkedő aminosav hasznosulás
Lenyűgöző ízek, természetes ízesítés, tökéletes oldódás
10 490 Ft
(0 Ft + ÁFA)
Telefonos rendelés: 
155 CREDIT PONT ehhez a termékhez
Minden vásárlásod után pontokat kapsz, melyeket levásárolhatsz. 1 pont értéke 1 ForintRészletek

SZÁLLÍTÁS 1 NAPON BELÜL AKÁR INGYEN

10.000 Ft felett ingyenes házhozszállítás, alatta 990 Ft a szállítási díj. A 16:30 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon kiszállítjuk.
(A 16:30 óra utániakat 1-2 munkanapon belül.) A szállítási feltételek Magyarország területén belül érvényesek.

A legmagasabb biológiai hasznosulású fehérje, a „proteinek Rolls-Royce-a”. Cukor- és laktózmentes, finom, nem hizlal, tökéletesen oldódik.
 
Protein választás esetén érdemes megvizsgálni a fehérje-kiegészítők biológiai értékét, vagyis azt, hogy milyen mértékben képes a proteint hasznosítani a szervezetünk. HISZEN EZ A LÉNYEG, A TÖBBI CSAK MARKETING.
 
Beszéljenek a tények, íme a rangsor:
 
 
Fehérje étrend-kiegészítő típus
Biológiai érték
1.
Tejsavó fehérje izolátum
159
2.
Tejsavó fehérje koncentrátum
104
3.
Tojásfehérje koncentrátum
91
4.
Marhafehérje
80
5.
Kazein fehérje
77
6.
Szójafehérje
74
 
Jól látható, hogy a tejsavó készítmények a leghatékonyabbak, ám ezeken belül is kimagaslik a tejsavó izolátum, melyet úgy hozunk létre, hogy a tejsavón alacsony hőmérsékletű szárítást, majd „szűrést” (izolálást) alkalmazunk, így megőrizzük a fehérjék aktivitását és egy más fehérjekiegészítőknél (beleértve a tejsavó koncentrátumot is) könnyebben, gyorsabban emészthető készítményt kapunk. Innen már csak egy lépés vezet a fehérjék csúcsához, a hidrolizátumhoz.
 
Hidrolizátum, a csúcsfehérje: Tejsavó fehérje izolátumból hidrolízissel tovább bontjuk a peptideket 2-3 aminosavat tartalmazó di-, illetve tripeptidekre – azaz „előemésztjük” a fehérjéket. A rövid aminosav-láncok még gyorsabb felszívódást és hatékonyabb hasznosulást eredményeznek, ez által a hidrolizált tejsavó izolátum a legjobban hasznosuló fehérje készítmény.
 
Peptopro®, „a proteinek Rolls-Royce-a”:  A csúcsfehérjének számító tejsavó hidrolizátumok közül is kiemelkedik a világszabadalmi eljárással készült Peptopro®. A PeptoPro® egy egyedülálló előemésztett tejsavófehérje. Nagyszerűsége abban a szabadalommal védett enzimben rejlik, ami egyrészt semlegesíti a hidrolizátumok jellemzően kesernyés ízét, emellett olyan fehérje peptideket hoz létre, melyek gyorsan felszívódnak a véráramba és táplálják az izmokat. A PeptoPro® egy teljesen természetes anyag, ami szabad aminosavakat hoz létre a fehérjéből, amivel nem csak tehermentesíti a szervezetet, hanem kiküszöböli a más fehérjék fogyasztása után előforduló rossz közérzetet.
 
A protein mátrix fehérjetartalma: 90%.
 
MESÉS ÍZEK
3 féle különleges ízben kapható a PANHELLEN ULTRA WHEY PROTEIN:
 
Banán split: Mintha a legfinomabb ecuadori banánból készült friss turmixhoz hozzáadnánk egy marék belga csokoládé reszeléket. Egészen kivételes íz, mennyei élmény. Frissítő és kényeztető egyszerre. Valódi banán felhasználásával, valódi csokoládé darabokkal.
 
Tiramisu: A – valódi – karakteres kávé, az édes-krémes mascarpone és a selymes kakaó tökéletesen megkomponált ízvilága biztosan levesz a lábadról. Igazi olasz ínyencség, az eltérő ízek különleges harmóniája.
 
Vanília: A legfinomabb vanília turmixok ízével vetekszik. Lágy, krémes és felejthetetlen élmény a vaníliás proteint kedvelők számára. A természetes vanília kivonat garantálja a hamisítatlan, mellékízektől mentes élményt.
KINEK AJÁNLJUK:
 
Versenysportolóknak, hobbi sportolóknak (a napi fehérje bevitel növelése, izomtömeg növelése, illetve izom regeneráció céljából), valamint fogyni vágyóknak, diétázóknak. Laktózérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatják.
 
MIÉRT FONTOS A FEHÉRJE?
 
A proteinek sportban betöltött szerepe, fontossága és a szükségesnél nagyobb fehérjebevitel teljesítményre gyakorolt hatása az egyik legtöbbet kutatott téma a modern világban. Bár a fehérjéket is az energiát adó (ún. kalorigén) makrotápanyagokhoz soroljuk, elsősorban nem az energiatermelő folyamatokban van jelentőségük. Legnagyobb szerepük testünk, szöveteink (pl. izomszövet) növekedésében, felépítésében, újjáépítésében van. Szükségesek továbbá a megfelelő vérkeringés szabályozásához; az immunológiai, hormonális, anyagcsere- és egyéb biológiai-élettani folyamatok zavartalan működéséhez, szabályozásához is.
 
A táplálékkal elfogyasztott fehérjét az emésztőrendszerünk aminosavakra bontja. Azonban minél rövidebb a kívülről bevitt protein aminosav-lánca, annál könnyebben emészthető. Ezt a tényt felismerve indult meg a fehérjeporok tömeggyártása. Fontos kiemelni, hogy egy fehérje alapú étrend-kiegészítők tápanyag szempontjából semmiben nem különböznek az élelmiszerek (pl. csirkehús, tojás) fehérjéitől. Nem támogatják jobban pl. az izomépítést, azonban számos előnnyel rendelkeznek, melyek miatt előkelő helyet foglal el a sportolók étrendjében:
 • a fehérje-kiegészítők aminosavakat tartalmaznak, nem összetett fehérjéket, azaz ahogy fentebb olvasható, könnyebben, gyorsabban emészthetők és hasznosíthatók a szervezet számára;
 • kényelmesen és gyorsan elfogyaszthatók (ihatók), könnyen szállíthatók;
 • magas élvezeti értékkel (finom íz) rendelkeznek;
 • komplexebb, hatékonyabb fehérjeforrást jelentenek, mint egy szelet hús – például a cél szempontjából “előnyös” arányban tartalmazzák az aminosavakat.
 
MILYEN TÍPUSÚ FEHÉRJÉT VÁLASSZUNK?
 
Tojás-, marha-, tejsavó-, kazein-, szójafehérje – melyik a legjobb választás?
 
A megfelelő mennyiségű fehérjebevitelen túl fontos odafigyelni a fehérjék minőségére is. Sokszor találkozhatunk a biológiai érték fogalmával. Ez annyit jelent, hogy az adott élelmiszer fehérjéinek hány százalékát tudja szervezetünk saját fehérjéinek felépítésére használni. Az anyatej és a tojás biológiai értéke 100, vagyis teljes mértékben hasznosulnak a szervezetünkben. A tehéntej és marhahús biológiai értéke 88-95 közötti, a csirkehúsé 82. Növényi táplálékok közül a szóját érdemes kiemelni, ami 75-78 biológiai értékkel rendelkezik. Azonban érdemes megvizsgálni a fehérje-kiegészítők biológiai értékét is!
 
A tejsavó fehérje izolátum biológiai értéke 159(!), a tejsavó fehérje koncentráumé 104. Ezzel szemben a tojásfehérje koncentrátum biológiai értéke 91, a marhafehérjéé 80, a kazeiné 77, a szójafehérje koncentrátumé pedig 74. (Azért emelkedhet 100 fölé egyes fehérjetípusok biológiai értéke, mert figyelembe veszik a felhasználás hatékonyságát is. Ennélfogva valójában nem százalékként, hanem pontszámként tekintenek a biológiai értékre.) Ahogy a felsorolásból is kitűnik, sport szempontjából a leghatékonyabban és legkiválóbban hasznosítható fehérjeforrás a tejsavó fehérje.
 
A TEJSAVÓ FEHÉRJÉK TÍPUSAI
 
A tejsavó nem más, mint a sajtgyártás során keletkező, magas fehérjetartalmú melléktermék. (Vízelvonás után a tejsavó por fehérjetartalma 90%.) További finomítási eljárások útján kapjuk a tejsavó fehérje koncentrátumot, izolátumot és hidrolizátumot.
 
Tejsavó koncentrátum:
A tejsavó fehérje koncentrátumot magas hőmérsékleten való hőkezelés során állítják elő, melynek következtében valamelyest sérül a fehérjék szerkezete, ezáltal kevésbé hasznosíthatók a szervezet számára, mint a tejsavó izolátum esetén.
 
Tejsavó izolátum:
A tejsavó fehérjét nem magas hőmérsékleten kezeljük, hanem alacsonyabb hőmérsékletű szárítást, majd „szűrést” (izolálást) alkalmazunk, így megőrizzük a fehérjék aktivitását és könnyebben, gyorsabban emészthető, hasznosítható tejsavó fehérje izolátumot kapunk. Az izolálás során tovább csökkentjük a tejsavó szénhidrát- (a laktóz, azaz a tejcukor mennyiségét) és zsírtartalmát, ezáltal biológiai értéke is növekszik.
 
Tejsavó hidrolizátum:
A hidrolizátumok minőség szempontjából a legmagasabb szintet képviselik. Tejsavó fehérje izolátumból hidrolízissel tovább bontjuk a peptideket 2-3 aminosavat tartalmazó di-, illetve tripeptidekre – azaz „előemésztjük” a fehérjéket. A rövid aminosavláncok még gyorsabb felszívódást és hatékonyabb hasznosulást eredményeznek.
 
„SZOKATLANUL TISZTA, ERŐTELJES ÉS FINOM.”
 
A PANHELLEN ULTRA WHEY™ protein kizárólag tejsavó fehérje izolátumot és hidrolizátumot tartalmaz; utóbbi a világszabadalmi eljárással készült PeptoPro csúcshidrolizátum. Laktóz- és cukormentes, ezáltal kiválóan alkalmazható testtömeg-csökkentő étrendben, az anabolikus folyamatok és az izomtömeg-növelés támogatásához, valamint bátran használhatják laktózintoleranciában szenvedők is.
 
A különleges ízekről a Rövid leírás fül alatt találsz információkat. (A leírás tetején válthatsz a rövid leírásra.)
 
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
 
A proteinek építőkövei az aminosavak. Szervezetünk fehérjéit 20 aminosav építi fel. A táplálékból származó, véráramba került aminosavakból a szervezet létre tudja hozni saját fehérjéit (pl. enzimek, hormonok, védőanyagok), továbbá számos biokémiai reakció biztosítja, hogy egyes aminosavak képesek legyenek egymásba átalakulni. Amiket szervezetünk is képes előállítani, nem esszenciális (a szervezet számára nem nélkülözhetetlen) aminosavaknak hívjuk. Azonban előfordulnak ún. esszenciális (nélkülözhetetlen) aminosavak, melyeket szervezetünk nem (vagy csak elégtelen mennyiségben) képes létrehozni, így azzal kell gazdálkodnia, amit étrendünkkel beviszünk. Az esszenciális aminosavakat nap mint nap pótolnunk kell. (A zsírral, szénhidráttal ellentétben a szervezet a fehérjéket nem képes raktározni.)
 
Esszenciális aminosavak:
 • fenilalanin
 • izoleucin
 • leucin
 • lizin
 • metionin
 • treonin
 • triptofán
 • valin
 • hisztidin (csak csecsemőkorban esszenciális!)
 • taurin (csak csecsemőkorban esszenciális!)
 
Sporttevékenység során (főleg szénhidrát hiányában!) legnagyobb mértékben az ún. elágazó láncú aminosavak (BCAA – Branched Chain Amino Acids), vagyis az izoleucin, a leucin és a valin koncentrációja csökken a vérben, ugyanis az izmok elsősorban ezeket az aminosavakat tudják „üzemanyagként” felhasználni. A PANHELLEN ULTRA WHEY™ PROTEIN megfelelő arányban tartalmazza ezen aminosavakat, tovább támogatva ezzel az izomtömeg-növelést és az izomvesztés megakadályozását. Az ULTRA WHEY™-ben megtalálható BCAA-t az izmok azonnali energiaforrásként felhasználva hatékonyan segítenek az edzés közbeni megfelelő energiaszint elérésében és fenntartásában.
 
Nagy izomerő kifejtését elősegítő, elsősorban sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek szánt élelmiszer.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Egy adaghoz tegyen 2 dl vizet egy shakerbe, adjon hozzá 25g Panhellen Ultra Whey™ Protein port (1 adagolókanál)*, majd rázza össze és fogyassza. Napi 1-4 adag elfogyasztható, fehérje-szükséglettől függően. Fogyaszthat 1 adagot edzés után (sportolók számára ez a legfontosabb időpont), edzés előtt, ébredést követően, lefekvés előtt, illetve étkezések között.
 
TÁROLÁS: Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 5-25°C között.
 
FIGYELMEZTETÉS: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 
*Az adagolókanál nem helyettesíti a szabványosított mérőeszköz használatát. A precíz adagolás érdekében használjon pontos mérleget.